Dag 9 - Phuket Instagram tour
Vandaag begint met een heerlijk zonnetje. En dat komt goed uit want we gaan de mooiste plekjes van Phuket bezoeken met de Phuket Instagram tour. Allemaal bezienswaardigheden en mooie plaatsen waar je prachtige foto's kunt maken. Dus Lee en ik kunnen ons vandaag uitleven. Om 11.00 uur worden we opgehaald bij het hotel. Onze gids heet Eye. Eigenlijk een stuk langer maar dat is niet uit te spreken. Het blijkt dat we een privé tour hebben dus datvis erg relaxed. Na een dik half uur rijden komen we bij de eerste locatie: Karon View Point. Daar staat een vrouw met een enorme vogel. We mogen die vogel ook vasthouden voor 100 Bath (€ 2,60) en zoveel foto's maken als we willen. De vogel blijkt een witbuik zeearend te zijn. Net geen Silver Eagle maar net zo mooi en enorm. Daar even rond gelopen en al een hoop mooie plaatjes geschoten.
Dan door naar Nui beach. Echt een klein strandje, erg afgelegen van alles en iedereen. We worden met een soort pick-up truck naar het strand gebracht. De weg daar naar toe is erg steil en hobbelig, maar het uitzicht is de moeite waard. Heel veel mooie foto's gemaakt en net als ik langs het water terugloop, komt er nog een enorme golf aan en ben ik kletsnat. Natuurlijk geen droge kleding meegenomen, nou ja, droogt wel weer.
Volgende stop is: Phromthep View Point. Hier staat een vuurtoren met een gouden toren. Er is ook een pleintje waarvallemaal olifanten beelden staan in alle maten en kleuren. Aan de kant van de zee is een eilandje waar monniken hun 'opleiding' afmaken voordat ze echt monnik zijn. Maar daar mogen wij niet komen. Ook weer mooie plaatjes geschoten.
Dan eindelijk op naar de Big Buddha. Op weg naar de berg waar de Buddha staat zie je hem af en toe al tussen de bomen door. Helaas onderweg ook weer vastgebonden olifanten gezien die gebruikt worden om toeristen rond te rijden. Dan wordt je weer zo boos en baal je dat de wet hier niets aan kan doen. Maar boven op de Naga hill staat dan de Big Buddha. 46 meter hoog en 25 meter in doorsnee. Helemaal in wit marmer. De bouw van de Buddha heeft 15 jaar geduurd en is pas in 2017 voltooid. Maar men is nog steeds met constructie werkzaamheden bezig. Onder de Buddha wordt nog gebouwd. Om bij het platform van de Buddha te komen moet je eerst een hele grote trap van bijna 100 treden op. Maar het beeld is heel imposant. Als we weer beneden zijn. Zitten er 2 monniken. Je kunt je laten zegenen en dan krijg je een Sai Sin (gevlochten armbandje). Als we er dan toch zijn! Hebben we ons allemaal laten zegenen.
Dan door naar Wat Chalong: de grootste tempel van Phuket. Eigenlijk een groot complex met meerdere kleine gebouwen voor verschillende doeleinden. Een tempel waar de monniken hun ochtend en avond gebed doen. Een tempel waar de laatste keizer geëerd wordt. Een waar allerlei Buddha's staan die geëerd kunnen worden.
Voor we doorgaan naar de Oude stad van Phuket nog even snel langs een cashewnoten fabriek. Cashewnoten worden met de hand gepeld. Ze pellen daar 20 kilo moten per persoon per dag. En er zitten daar wel zo'n 50 mensen te pellen. En natuurlijk hebben ze daar dan een winkeltje met ik denk wel 20 verschillende smaken noten. Daarvhebben wij er denk ik wel 15 van geproefd. Cashewnoten met smaken als: kokos, wasabi, koffie, bbq, knoflook, zeewier, chocolade en ik weet niet wat nog meer. Uiterst verassend vond ik de zeewier noten erg lekker. Dus maar een blikje gekocht en repen met noten en honing.
Nu dan echt naar de stad om te eten. We hebben echt Thais eten op! Niet alles even lekker maar super geregeld door onze gids! Na het eten door de straatjes gelopen en allerlei leuke winkeltjes gezien. Men zegt dat als je in Thailand bent je een broek of blouse met olifanten moet kopen. Nou zo ver ga ik niet, maar heb wel een leuke rugzak met olifanten gekocht. Nu we toch in de stad zijn even aan Eye gevraagd of ze langs Hog Heads wil lopen. Dit is de pub uit de Harry Potter films. We moesten een klein stukje terug. Maar ik vond het de moeite waard. En helemaal blij konden we weer terug naar ons taxibusje en weer terug naar het hotel.
Terug in het hotel nog even wat gedronken met zijn allen. En toen lekker douchen en lekker slapen!
Tot morgen!
Oh lekker cashew noten ??. Jullie lopen wel veel he? Ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen misschien lekker relaxen?
Dat was een dagje cultuursnuiven. Heel leuk verhaal.
En dan dat verhaal van die cashewnoten. Die lijken me heerlijk.
Hebben we hier alleen gezouten en ongezouten. ?
Ben benieuwd wat jullie morgen weer ondernemen. Het lijkt wel of ik meereis.
Groetjes uit het zeer zonnige en zeer hete Nijmegen.
Super leuk, wat jullie allemaal ondernemen. En leuk dat wij mogen mee reizen met jullie. Zo ga nu even de foto’s bekijken.
Weet niet waar jullie allemaal al geweest zijn. Maar dit wordt een historische herinneringen.
Hier zijn geen woorden voor love it